Cadre foto

Variante disponibile

Un element esențial al identității de brand a orașului Iași este folosirea logo-ului în variante extinse pe verticală și orizontală cu rol de cadre pentru fotografii.

Sunt 7 variante de cadre disponibile, prezentate în imagine: pătrat cu logo-ul sus și jos, A4 cu logo-ul sus și jos, orizontal cu A extins în stânga, orizontal cu S extins în stânga și literele stivuite. Ele pot fi descărcate accesând butonul de mai jos. Nu este recomandată folosirea altor cadre decât cele disponibile aici.

Moduri de utilizare

Cadrele-logo pot substitui pe cele clasice dreptunghiulare în compoziții sau pot fi folosite independent pentru a crea vizualuri puternice.

Atunci când sunt folosite individual, poți plasa un fragment scurt de text pe literele A sau S, ca în imagini, doar sus sau jos, acolo unde fundalul fotografiei e o culoare uniformă și textul este vizibil.

E preferabil să folosești doar șabloanele puse la dispoziție pe acest site aici.

Reguli

Deși folosirea cadrelor și plasarea fotografiilor în interior poate părea facilă, trebuie să ai în vedere următoarele reguli:

  1. Nu folosi alte cadre decât cele 7 disponibile în acest manual și nu extinde literele pe verticală în ambele sensuri.
  2. Nu altera proporțiile cadrelor.
  3. Nu plasa fotografiile astfel încât elemente importante să fie tăiate.
  4. Nu roti cadrele.
  5. Nu folosi efecte precum umbre, reflexii sau emboss.
  6. Asigură-te că există suficient contrast între fotografie și fundalul pe care plasezi cadrul astfel încât literele să fie lizibile complet.
  7. Nu plasa text peste spațiile dintre literele cadrelor.
  8. Nu folosi cadre transparente.
  9. Nu folosi fotografii aglomerate care să facă conturul literelor greu de distins.