Fonturi

Corpul de literă oficial

Sora este fontul oficial al Iașului, un Google Font ales pentru lizibilitate, particularitățile caracterelor, accesibilitate și ușurința cu care poate fi folosit pe web și în suita de aplicații Google.

Vor fi folosite 5 din cele 8 grosimi (weights) în acord cu regulile prezentate în acest manual de brand.

Înainte de a folosi orice șablon grafic sau de a crea orice material de comunicare nou, asigură-te că ai descărcat și instalat fontul pe calculatorul pe care lucrezi. Poți descărca fontul accesând butonul de mai jos sau direct de pe Google Fonts.

Fontul oficial al Iașului

Specificații pentru print

Pentru a sigura consecvența vizuală a brandului orașului și o ierarhie vizuală corectă, te rugăm să folosești mereu doar specificațiile pentru text prezente aici, valabile pentru print.

Pentru specificațiile web, vezi pagina Elemente de UI.

Click pe poză pentru zoom

Reguli de formatare

Folosește mereu alinierea la stânga pentru paragrafe și păstrează titlurile și blocurile de text cât mai curate și simple.

Iată câteva lucruri pe care să nu le faci:

  1. Nu folosi niciodată Justify. Toate textele trebuie să fie aliniate la stânga.
  2. Nu reduce spațiul dintre liniile de text (Leading) sau distanța între litere (Kerning) doar pentru ca textul să încapă într-un spațiu mic. Scurtează-l sau schimbă layout-ul. Respectă mereu valorile de Leading specificate mai sus.
  3. Nu lăsa prea mult spațiu între liniile de text.
  4. Nu exagera cu evidențierea (bold sau underline) cuvintelor în același paragraf. Nu ajută cititorul, ci face paragraful mai fragmentat.
  5.  Nu folosi paragrafe bolduite decît dacă sunt scurte și parte dintr-un text mai lung.
  6. Nu folosi cuvinte cu dimensiuni diferite în același paragraf.

Click pe poză pentru zoom