Culori

Coduri de culoare

Paleta de culori oficiale a fost aleasă astfel încât acestea să funcționeze perfect atât pe fundal alb, cât și negru.

Ea acoperă un spectru variat pentru diferite declinări și creații grafice, alcătuit din 7 culori și alb și negru.

E important să folosești doar codurile prezente în acest manual și să nu aproximezi culorile.

Pentru print vor fi folosite codurile CMYK (4-color process) sau Pantone (spot colors). Pentru web și alte aplicații digitale vor fi folosite codurile Hex/RGB.

Procentajele de nuanțe admise (în special pentru ilustrații sau vizualuri mai complexe produse doar de designeri profesioniști) sunt de 25%, 50% și 75%.

Paleta oficială de culori

Folosirea culorilor în logo

Conceptul identității de brand permite folosirea logo-ului cu cât mai multă libertate. Acesta poate fi colorat în oricare din culorile de brand, atât timp cât contrastul cu fundalul nu afectează lizibilitatea logotipului și nu există conflicte între cele două culori.

Principala utilizare recomandată a logo-ului este în varianta albă pe fundal colorat în una din culorile de brand.

Nu este indicat să folosești niciodată logo-ul colorat pe un fundal colorat.

Logo colorat

Logo pe fundal colorat

Culori și text

Identitatea permite folosirea textului alb sau negru pe fundaluri în culorile brandului doar în combinații care asigură suficient contrast. Prezentăm aici variantele acceptate și pe cele interzise.

Deciziile se pot lua și în funcție de context. Spre exemplu, un titlu scurt de dimensiuni mari poate fi plasat pe orice fundal colorat, pe când un paragraf lung și negru nu va fi suficient de lizibil pe fundal albastru.

Text pe fundal colorat

Combinarea culorilor

În general, pentru toate elemente vizuale ale identității de brand, sunt permise doar combinațiile din imagine: alb pe culoare, negru pe culoare, culoare pe alb, culoare pe negru.

În compoziții, încearcă să folosești doar o singură culoare din cele 7 (cel mult două dacă contextul o cere) plus alb și negru.

Combinații permise